Linolna kiselina je primarna omega 6 masna kiselina. Organizam pretvara linolnu kiselinu u gama linolnu kiselinu (GLA), koja će se kasnije zajedno sa EPA iz skupine omega 3, sintetizirati u eikosanoične hormone (lokalizirani hormoni tkiva)
Konjugirana linolna kiselina (CLA) jedan je oblik primarne omega 6 masne kiseline. Znanstvenici su tek nedavno otkrili da CLA ima pozitivan utjecaj na sastav organizma.
Funkcija CLA
Studije pokazuju da CLA u kombinaciji sa uravnoteženom prehranom i tjelesnom aktivnosti može:
- pomoći u smanjivanju količine masti u organizmu,
- doprinijeti retenciji mišića i poboljšati omjer mišića i masti,
- imati pozitivan učinak na metabolizam.
Izvori CLA
Prirodni izvor: CLA je masna kiselina koja je prirodno prisutna u masnom
dijelu mesa i u mlječnim proizvodima.
dijelu mesa i u mlječnim proizvodima.
Nema komentara:
Objavi komentar