petak, 30. siječnja 2015.

Omega 6 masne kiseline


Linolna kiselina je primarna omega 6 masna kiselina. Organizam pretvara linolnu kiselinu u gama linolnu kiselinu (GLA), koja će se kasnije zajedno sa EPA iz skupine omega 3, sintetizirati u eikosanoične hormone (lokalizirani hormoni tkiva)

Konjugirana linolna kiselina (CLA) jedan je oblik primarne omega 6 masne kiseline. Znanstvenici su tek nedavno otkrili da CLA ima pozitivan utjecaj na sastav organizma.

Funkcija CLA
Studije pokazuju da CLA u kombinaciji sa uravnoteženom prehranom i tjelesnom aktivnosti može:
  • pomoći u smanjivanju količine masti u organizmu,
  • doprinijeti retenciji mišića i poboljšati omjer mišića i masti,
  • imati pozitivan učinak na metabolizam.


Izvori CLA

Prirodni  izvor:      CLA je masna kiselina koja je prirodno prisutna u masnom 
                              dijelu mesa i u mlječnim proizvodima.


mlječni proizvodi.jpg

Nema komentara:

Objavi komentar