srijeda, 22. kolovoza 2018.

Zašto dolazi do infarkta i visokog tlaka?




Ovo želim sa svima podijeliti, znanje poznatih stručnjaka koje  primijenjujem svakodnevno.
Dr. Mathias Rath postavlja pred nas pitanje: zašto životinje ne poznaju srčani infarkt? Odgovor glasi: jer životinje u svojoj jetri proizvode velike količine vlastitog C-vitamina i tako stabiliziraju stijenke žila.
Poznata su samo dva bića, koja umiru od srčanog infarkta: to su čovjek i morsko prase. Zajedničko obojici je to, da njihovi organizmi ne proizvode vlastiti           C-vitamin. Moraju ga osigurati prehranom. Ako im to ne uspije moraju umrijeti. Isto kao što su u prošlim stoljećima pomorci umirali radi unutarnjeg krvarenja, jer su im popucale žile i želudčane stijenke. Ova bolest, koja je nekad izazivala strah kod pomoraca zove se skorbut. Uzrok ove bolesti bilo je krajnje pomanjkanje vitamina – prije svega vitamina C, do kojeg je došlo za vrijeme dugih putovanja za koje vrijeme mornari nisu tjednima pa čak mjesecima pojeli svježe voće ili povrće.                                        


Bolesti srca i krvožilnog sustava nisu ništa drugo nego rani stadij skorbuta, nastalog radi kroničnog pomanjkanja vitamina. Danas većina ljudi uzima upravo toliko vitamina C, da spriječi otvoren oblik skorbuta, ipak to je puno premalo da bi se zadržalo zdravlje ožilja.
Zaslugom stanične medicine danas znamo, da svaka tjelesna stanica treba biokatalizatore, isto biološko „gorivo“ za održavanja svojih biokemijskih životnih funcija. Kod toga ne igra nikakvu ulogu kakvu zadaču ima ista u organizmu. Najvažniji biokatalizatori su vitamini, minerali, čiste prvine i određene aminokiseline. Veči dio istih ne možemo proizvesti sami, vać ih moramo uzeti s prehranom. Tako je pomanjkanje vitamina u stjenkama arterija najčešći uzrok srčanog infarkta, moždane kapi i visokog krvnog pritiska. Stanice srčanog mišića, kojima nedostaju vitamini, su najvažniji uzrok oslabljenog srca i aritmije otkucaja srca.
Ako vam se ovo čini korisno podijelite sa svojim prijateljima, pitajte za više informacija u inbux..

Nema komentara:

Objavi komentar