Riba i Omega 3 spas za oči.
U novoj studiji utvrđeno je da konzumacija ribe, najmanje dva puta tjedno, u kombinaciji s odgovarajućim unosom antioksidanta, može dodatno smanjiti napredovanje bolesti oka.
Konzumacija ribe
bogate uljem može usporiti ili potpuno zaustaviti razvoj senilne makularne
degeneracije, vodećeg uzroka gubitka vida kod osoba u starijem životnom dobu.
Američki
znanstvenici s Univerziteta u Bostonu utvrdili su kako Omega-3 masne
kiseline prisutne u velikim količinama, u nekim vrstama ribe, imaju
izrazito pozitivan utjecaj bez obzira na to da li je senilna makularna
degeneracija u ranoj ili odmakloj fazi.
Neka ranija
istraživanja već su pokazala kako Omega-3 masne kiseline mogu
smanjiti rizik od pojave ove bolesti.
U novoj
studiji utvrđeno je i da konzumacija ribe najmanje dva puta
tjedno, u kombinaciji s prehranom u kojoj dominiraju namirnice s niskim
glikemijskim indeksom i odgovarajućim unosom antioksidanta, poput vitamina C,
može dodatno smanjiti izglede za napredak bolesti prema gubitku vida.
Znanstvenici
vjeruju da se zaštitni efekt Omega-3 masnih kiselina može
objasniti njihovim utjecajem na prisutnost potencijalno štetnih masnoća u krvi.
Pitanja su dobro došla....
OdgovoriIzbriši