subota, 4. kolovoza 2018.

Sirovo žito i njegova korist u prehrani


Sirovo žito i njegova korist

Odlučila sam da sa vama podijelim još jedno svoje iskustvo i iskustvo mnogih istraživača, a posebno od dr. Wallkera, čije znanje i iskustvo mi je pomoglo, da se rješim mnogih tegoba tokom svoga života. Vjerovala sam istraživačima i sama  sam počela istraživati i primjenjivati u svakodnevnoj prehrani neke proizvode koji su mi do tada bili nezamislivi. Nisam znala da se sirovo žito može konzumirati u redovnoj ishrani, vjerovala sam da je to za konje, ovce i druge životinje, od kojih se pak mi hranimo.  Čitajući neke knjige istraživača, našla sam da je jako zdravo jesti žitarice, posebno ujutro za gablec, umjesto prerađenog žita u brašno i raznih peciva i kruha, konzumirati sirovo žito. Mislila sam kako ću to sažvakati, ali ima i zato rješenje, namoči se navečer u toplu vodu, ne više od 50 stupnjeva, i ujutro je mekano uz duže žvakanje. Probala sam i naviknula se da svako jutro jedem 


Miisli, sa pet vrsta žitarica i nekoliko vrsta suhog voća. U DM ima  „Bio“ takav paket, koji mi je dostatan za 30 dana. Navečer namočim dvije žlice te smjese i ujutro još dodam žlicu meda i neku voćku, obično je to banana i to mi je doručak već više od 20 godina. Moram vam reći da se osjećam sjajno, da su me napustili problemi oko probave i opterećenja želudca, jer ujutro nisam stingula prije toga nikada nešto pojesti, osim peciva. Na tome putu učenja o prehrani sam naučila da je brašno i sve namirnice na njegovoj bazi, koje su kuhane ili pečene ,nezdravo . Stanice su mrtve  i tako nekorisne i štetne, a u žitaricama ostanu živi encimi. O encimima sam pisala u nekom drugom postu, pa možete više pročiati zašto su oni važni.
I još nešto ovaj doručak je gotov skupa sa jelom za pet minuta, i spremni ste iza toga za daljnje aktivnosti sve do ručka.
Imam još jednu malu tajnu koju ću otkriti samo onima koji me pitaju u inbux o čemu se radi, će dobiti iscrpne odgovore.
Pitanja i sve što vas zanima oko zdrave prehrane, možete postaviti u inbux....

Nema komentara:

Objavi komentar