Sirovo žito i njegova korist
Odlučila sam da sa vama podijelim još jedno svoje iskustvo i
iskustvo mnogih istraživača, a posebno od dr. Wallkera, čije znanje i iskustvo
mi je pomoglo, da se rješim mnogih tegoba tokom svoga života. Vjerovala sam
istraživačima i sama sam počela istraživati
i primjenjivati u svakodnevnoj prehrani neke proizvode koji su mi do tada bili
nezamislivi. Nisam znala da se sirovo žito može konzumirati u redovnoj ishrani,
vjerovala sam da je to za konje, ovce i druge životinje, od kojih se pak mi
hranimo. Čitajući neke knjige
istraživača, našla sam da je jako zdravo jesti žitarice, posebno ujutro za
gablec, umjesto prerađenog žita u brašno i raznih peciva i kruha, konzumirati sirovo
žito. Mislila sam kako ću to sažvakati, ali ima i zato rješenje, namoči se
navečer u toplu vodu, ne više od 50 stupnjeva, i ujutro je mekano uz duže
žvakanje. Probala sam i naviknula se da svako jutro jedem
Miisli, sa pet vrsta
žitarica i nekoliko vrsta suhog voća. U DM ima „Bio“ takav paket, koji mi je dostatan za 30
dana. Navečer namočim dvije žlice te smjese i ujutro još dodam žlicu meda i
neku voćku, obično je to banana i to mi je doručak već više od 20 godina. Moram
vam reći da se osjećam sjajno, da su me napustili problemi oko probave i
opterećenja želudca, jer ujutro nisam stingula prije toga nikada nešto pojesti,
osim peciva. Na tome putu učenja o prehrani sam naučila da je brašno i sve
namirnice na njegovoj bazi, koje su kuhane ili pečene ,nezdravo . Stanice su
mrtve i tako nekorisne i štetne, a u
žitaricama ostanu živi encimi. O encimima sam pisala u nekom drugom postu, pa
možete više pročiati zašto su oni važni.
I još nešto ovaj doručak je gotov skupa sa jelom za pet
minuta, i spremni ste iza toga za daljnje aktivnosti sve do ručka.
Imam još jednu malu tajnu koju ću otkriti samo onima koji me
pitaju u inbux o čemu se radi, će dobiti iscrpne odgovore.
Pitanja i sve što vas zanima oko zdrave prehrane, možete
postaviti u inbux....
Nema komentara:
Objavi komentar