Sokovi od jabuka pospiješuju djelovanje doljnjeg dijela probavnog trakta,
pogotovo, ako se piju na taše. Bogati su magnezijem željezom i slicijem
a i sadržaj kalija je u njih vrlo visok.
Jabuke u svom prirodnom stanju sadrže otprilike 85% vode i odlično pomažu kod probave
kao u svom prirodnom stanju tako i u svježem soku.
Jabuke čiste naša crijeva, što najbolje osiječamo ako su nam crijeva zatvorena.
U takvom stanju neke vrste jabuka mogu prouzročiti nelagodnosti za vrijeme samog
procesa čišćenja.
Ako se to događa prije ili kasnije ustanoviti će te da su neke sorte jabuka u tom
pogledu bolje od drugih i da Vam ispijanje soka od tih vrsti ne stvara nikakve nelagodnosti.
Sok od sviježih jabuka od velike pomoći kod vručina i upala, pogotovo ako je sirov.
Jakokovača ili jabučno vino ima također poželjno dijelovanje na tijelo.
Sviježi sirovi sok od jabuke često se naziva slatkim jabučnim vinom.
pogotovo, ako se piju na taše. Bogati su magnezijem željezom i slicijem
a i sadržaj kalija je u njih vrlo visok.
Jabuke u svom prirodnom stanju sadrže otprilike 85% vode i odlično pomažu kod probave
kao u svom prirodnom stanju tako i u svježem soku.
Jabuke čiste naša crijeva, što najbolje osiječamo ako su nam crijeva zatvorena.
U takvom stanju neke vrste jabuka mogu prouzročiti nelagodnosti za vrijeme samog
procesa čišćenja.
Ako se to događa prije ili kasnije ustanoviti će te da su neke sorte jabuka u tom
pogledu bolje od drugih i da Vam ispijanje soka od tih vrsti ne stvara nikakve nelagodnosti.
Sok od sviježih jabuka od velike pomoći kod vručina i upala, pogotovo ako je sirov.
Jakokovača ili jabučno vino ima također poželjno dijelovanje na tijelo.
Sviježi sirovi sok od jabuke često se naziva slatkim jabučnim vinom.
Nema komentara:
Objavi komentar